NIEUWS

ROX ROTSELAAR

13/10/2023

Jelle Wouters wordt lijsttrekker van ROX
ROX duidt burgemeester Jelle Wouters unaniem als aanvoerder aan

Vandaag precies over een jaar trekken de inwoners van Rotselaar voor de gemeenteraadsverkiezingen naar de stembus. Het open bestuur van ROX Rotselaar heeft zopas Jelle Wouters officieel als lijsttrekker aangeduid.

Jelle Wouters is 38 jaar en is geboren en opgegroeid in Rotselaar. Hierdoor kent hij de gemeente goed. Wouters onderhoudt een direct contact met de inwoners en heeft de afgelopen jaren een ruime bestuurservaring uitgebouwd.

“ROX heeft Jelle Wouters zopas unaniem aangeduid als lijsttrekker na een open kandidatuurstelling. Hij is de geknipte kandidaat om het ROX-team aan te voeren” vertelt voorzitter Lieve De Bondt”.

“Het open bestuur heeft daarbij haar grote steun uitgesproken voor hem. Er waait een nieuwe, frisse wind in Rotselaar. Als burgemeester heeft Jelle Wouters de afgelopen jaren in moeilijke omstandigheden een grote verantwoordelijkheid opgenomen. Met een luisterend oor staat hij tussen de mensen. Hij voert een ambitieus beleid, houdt een duidelijke koers aan en geeft enthousiast leiding aan het gemeentebestuur”.

Jelle Wouters is blij met de grote steun vanuit het open bestuur van ROX: “Het is de afgelopen jaren een intensieve beleidsperiode geweest met tal van onverwachte gebeurtenissen. Dat stelt de ambities op scherp”.

“Het is mijn grote doel om onze vernieuwingsplannen uit te voeren, onverwachte hindernissen te overwinnen en mensen te motiveren. Daarbij staan onze inwoners steeds centraal” vertelt burgemeester Jelle Wouters.

“We pakken de lokale uitdagingen aan met een vernieuwende visie. Er is in moeilijke omstandigheden al ontzettend veel gerealiseerd, maar het werk is nog niet af. Daarom wil ik verder gaan op de ingeslagen weg en met veel energie inzetten om de verschillende projecten voort te zetten. Zo stomen we Rotselaar klaar voor de toekomst” geeft Jelle Wouters mee.

De nieuwe politieke beweging ROX werd in 2022 opgericht. Het is een lokaal project dat plaats maakt voor onafhankelijk engagement.

“We zijn ervan overtuigd dat heel wat uitdagingen best lokaal, van onderuit, worden aangepakt. Door de open structuur verwelkomen we nieuwe, geëngageerde inwoners met de focus op een lokale betrokkenheid, zonder nationale partijpolitieke binding. Zo verenigen we onze inwoners in een nieuwe, brede beweging” aldus Lieve De Bondt.

Het ROX-programma wordt nu verder uitgewerkt. Daarvoor nodigt ROX alle geïnteresseerde inwoners uit om haar nieuwe toekomstplan mee te inspireren tijdens verschillende inspiratiesessies.  
Alle info: www.roxrotselaar.be